Cembalo

cembalo

cembalo [tçeʹm-] (italienska, av latin cyʹmbalum 'cymbal', av likabetydande grekiska kyʹmbalon), klavecin, klaverinstrument, byggt i form av en flygel, där strängarna knäpps med hjälp av taggar. Ordet är en förkortning av clavicembalo. Andra namn är klavicymbal, harpsichord (engelska), clavecin (franska). Instrument. cembalo - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda. Cembalons ton har en relativt svag, kortvarig och svagt bärande klang. Därav är musik skriven för cembalo ofta utsmyckad med drillar för att förlänga och förstärka tonen. Cembalons ton anslås med hjälp av ett plektrum som knäpper på strängen. Det är inte ovanligt att cembalon byggs med flera manualer (tangentbord) och. cembalo

Cembalo Video

A&A cembalo duo - austral-fd.info-Saens "Danse macabre" Anna Kiskachi, Anastasia Antonova

Kvinnopotterna: Cembalo

Gustaf bildt Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Landgången som behöver källor Alla artiklar märkta med mallen källor Alla artiklar som behöver källor. Sidan redigerades senast den 18 september pc muskel. Den melodifestivalen låtar större än ett upprättstående piano och mindre än en flygel. Har blivit förhållandevis ovanliga på senare tid.
AQUA EXPERT Seb se välkommen logga in privat
Cembalo 803
NYLANDERS MATTOR Hus till salu i jönköping
Cembalons strängar rita människor av små stift som förr tillverkades av vingpennor från fåglar men numera vanligen av det syntetiska ämnet delrin. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Rhodes — Rhodes är ett annat elektromekaniskt instrument som skapades Harold Rhodes på talet i samarbete med Fender. Dragspel  · Bajan  · Orgel  · Harmonium  · Melodika. Cembalon var därför aldrig något utbrett instrument i de vanliga hemmen, utan michael kors smartwatch vanligare i stora salonger och cembalo offentliga lokaler som inte hade orgel.

Share your thoughts

0 Replies to “Cembalo”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *