Täljöviken

täljöviken

Täljövikens kursgård är en byggnad i Åkersberga, Stockholms län. Den byggdes som ett modernistiskt LO-palats med 36 hotellrum men är idag () öde. Huset byggdes av Riksbyggen och BPA för styrelsen under LO-chefen Arne Geijers tid men användes sällan. Det inreddes av Kooperativa Förbundet med. Täljöviken blir en ny stadsdel vid Åkersbergas front mot havet, knutet till både centrum, kanalen och attraktiva naturområden. Förslaget bygger på en vision om småstad, trädgårdsstad och villastad. Täljöviken blir inte bara en attraktiv stadsdel att bo och verka i, den förstärker också Åkersbergas profil som skärgårdsstad. TÄLJÖ STRANDÄNG. Etapp 1. Det första området att stå klart för inflytt är Täljö Strandäng. Här möts havsbris med sköna naturområden, precis runt knuten. Vi som bygger: NÄSÄNGEN. Etapp 2. Stadsdelen lockar med vackra småstadsgator utformade för upplevelserika promenader. Butiksgator, caféer, inbjudande torg och  ‎Näsängen · ‎Täljö Strandäng | Täljöhalvön · ‎Hållbarhet · ‎Aktuellt.

Täljöviken - slde

Men när Täljöviken var färdigt växte redan kritiken mot "miljonprogrammet" samtidigt som reklamen för de billiga villorna blev alltmer aggressiv. Tror det har varit något företag från förr, typ tal? Betongförort som byggdes åt BPA: Idag har dock glansen falnat väsentligt. Det såg väldigt övergivet ut. Förbi betongfyrkanten finns några boningshus och några av dem är bebodda enligt Ratsit. täljöviken

Täljöviken - ett sprk

På några år skapade svenskarna början på Warszawas dynamiska och imponerande skyline. Täljöviken ska bli en ny stadsdel vid Österåkers front mot havet. Men vi har inte renoverat det, eftersom ingen bor här. Bland annat bestod listerna runt dörrarna i alla korridorer av koppar och trapphusen inne i huset har omsorgsfullt klätts med betongtäckta panelbrädor som tillverkats för hand av snickarlärlingar. Ny hyresgäst blir Ahlsell som etablerar både regionkontor och butik på platsen.

Täljöviken Video

Ett år i austral-fd.info

Share your thoughts

0 Replies to “Täljöviken”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *