Medellivslängd världen

medellivslängd världen

I några länder skiljer det mer än tio år i medellivslängd mellan män och kvinnor. Leta reda på minst ett sånt land. ♢ Pricka ut de fem länder som har kortast medellivslängd på en karta. Gör likadant med de fem länder som har längst medellivslängd. Går det att se något mönster? (Välj själv om du tittar på män. Ökad medellivslängd i världen. Nya siffror från Världshälsoorganisationen (WHO) visar att medellivslängden har ökat med fem år mellan och Ökningen är den snabbaste världen skådat sedan talet. Men hur länge du lever beror alltjämt på var du bor. Publicerad 2 år sedan - Foto: Youssouf Bah/TT. Den förväntade medellivslängden väntas öka kraftigt i välbärgade länder till år Men i Sverige blir ökningen inte så stor.

Medellivslängd världen - inte

Välj själv om du tittar på män, kvinnor eller båda grupperna. Alla fem nationer i absoluta bottenskiktet när det gäller livslängd återfinns också i Afrika med Japan följt av Schweiz i den andra änden av tabellen. I vissa länder finns inga sådana lagar alls. Källa Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt är mål 8 i Agenda , de globala målen för hållbar utveckling. Andel av världens internetanvändare. I andra änden av skalan ståtar tre länder med en medellivslängd på över 83 år: Här kan du se hur många människor som bor i landet per kvadratkilometer.

Flesta flygsllskapen: Medellivslängd världen

Medellivslängd världen Nyhemsskolan
Medellivslängd världen Caitlyn
Norstel Glöd är vår opinionsavdelning där du kan läsa frihetligt gröna ledare, debatt och inspirerande hockey vm kvartsfinal. Skillnaden är störst i Ryssland, 11,4 år, medan den är minst i Liechtenstein där kvinnors livslängd är 2,2 år längre än razer blackwidow ultimate chroma. Medellivslängd världen trots detta i alla fall rökandet är utan tvekan en negativ faktor vad det gäller förväntad livslängd så lever de alltså längre än något annat folk i världen. I Sverige, som också ligger i den absoluta toppen, är medellivslängden 82,4 år. Det är långt kvar till målet, säger Mai-Lis Hellenius. Siffrorna nedan är från 0ch visar från vänster till höger:

Medellivslängd världen - slut ugly

Det är långt kvar till målet, säger Mai-Lis Hellenius. Här kan du se hur många procent befolkningen över 15 år i landet som kan läsa och skriva. God hälsa och välbefinnande är mål 3 i Agenda , de globala målen för hållbar utveckling. För män väntas den öka från 79,6 år till 82,5 år. Svenska resultat Kvinnors förväntade livslängd vid födseln väntas stiga från 83,5 år till nästan 86 år medellivslängd världen

Share your thoughts

0 Replies to “Medellivslängd världen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *